Receptek

Tisztelt Vásárlóink!

 

Az alábbiakban néhány nagyon finom és különleges alkoholmentes vagy alkoholos, kávéval készült ital receptjét írjuk le.
Ezekkel a receptekkel szeretnénk segíteni önöket különleges kávék, kávés italok, koktélok, frissítők elkészítésében.Ezáltal lehetővé tenni, hogy újabb és újabb ízeit és fajtáit ismerjék meg és próbálják ki a mi kávéinknak.

 

 

Afrikai kávé

Hozzávalók:(2 pohárhoz)

  • 2,5 dl hideg presszókávé
  • 4 tk csokoládélikőr
  • 8 tk sűrített tej
  • jégkocka

Elkészítés: A sűrített tejet, csokoládélikőrt és kávét shakerben összerázzuk, majd jégkockával töltött old fashioned pohárba töltjük.

 

 

Bécsi kávé

Hozzávalók:(4 személyre)

  • 1/2 csésze/100 g főzőcsokoládé
  • 4 evőkanál/60 ml tejjel felére hígított tejszín
  • 2 1/2 csésze/550 ml forró erős kávé
  • 2/3 csésze/150 ml tejszín
  • 1 kiskanál/5 g cukor

Elkészítés: Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét. Keverjük hozzá a higított tejszínt. Lassan töltsük hozzá a csokoládéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen. Ezután a tejszínt verjük fel a cukorral együtt. Öntsük a kávét előmelegített csészékbe és tegyük a tetejére a tejszínhabot.

Díszítésként a kávé tetejére fahéjat és kakaót szórhatunk.

 

 

Caffé Latte

(Caffé au Lait) A franciák és az olaszok legnépszerűbb reggeli itala.

Hozzávalók:(1 pohárhoz)

  • 1 csésze erős presszókávé (6 gr kávéból)
  • 3 csésze forralt tej

Elkészítés:Öntsük a kávét a pohárba, adjuk hozzá a forró tejet, ezután keverjük meg.

A Caffé Latte vaníliás változata is népszerű. Ennek készítésekor a hideg tejet egy kevés vaníliával forraljuk fel és azt adjuk a kávéhoz.

 

 

Cappuccino(A klasszikus tejes kávé.)

Hozzávalók:(1 csészéhez)

  • 6 gr kávé
  • 0,8-1 dl zsíros tej
  • kakaópor vagy fahéj a díszítéshez.

Elkészítés:A tejet beleöntjük a gőzölő edénybe és addig gőzöljük, amíg a tej felszínén hab nem képződik. Ezután főzünk egy csésze erős presszó kávét és cappuccinos pohárba töltjük. A felgőzölt tejet a kávéra öntjük úgy, hogy egy kanállal a tejhabot visszatartjuk, majd a habot a végén a kávé tetejére kanalazzuk és kakaóporral, vagy fahéjjal díszítjük. A tökéletes cappuccino egy rész kávéból egy rész forralt tejből és egy rész tejhabból készül.

 

 

Csokis kávé

Hozzávalók:

  • 5 dkg főzőcsokoládé
  • 1 evőkanál víz
  • 5 dl nagyon erős kávé
  • cukor

Elkészítés: A csokit kis darabokra törjük, majd hozzáöntjük a vizet, és kislángon megolvasztjuk. Amikor felolvadt, sima krémmé keverjük. Rátöltjük a kávét, és jól összekeverjük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot.

 

 

Diplomatakávé

Hozzávalók:(2 csészéhez)

  • 2,5 cl presszókávé
  • 5 cl tojáslikőr
  • tejszínhab, kakaópor a díszítéshez

Elkészítés:Előmelegített pohárba töltjük a tojáslikőrt, majd a tetejére szűrjük kávét. A kávé tetejére tejszínhabot kanalazunk, amit kevés kakaóporral díszítünk.

 

 

Fűszeres kávé

Hozzávalók:

  • 1 darabka fahéj
  • 1 vaníliarúd
  • 1-1 narancs és citrom (héja)
  • 2 dl konyak
  • 6 kockacukor
  • 6 csésze erős kávé

Elkészítés:A fűszereket a vékony csíkokra vágott citrom- és narancshéjjal összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, meglocsoljuk  a konyakkal, kislángon felforraljuk, és flambírozzuk (meggyújtjuk, majd levesszük a tűzről, hagyjuk, hogy elaludjon a láng). A forró kávét nagyon lassan beleöntjük, és néhány percig állni hagyjuk. Leszűrjük, és hőálló poharakba töltjük.

 

 

Georgia 'n Ginger

Az Amerikai Egyesült Államokbeli , Georgia államról kapta a nevét ez a különleges barackos, gyömbéres kávé.

Hozzávalók:(4 pohárhoz)

  • 30 dkg szeletelt konzerv őszibarack
  • 5 dl presszókávé
  • 1 ek barna cukor
  • fahéj, gyömbér az ízesítéshez
  • tejszínhab, reszelt narancshéj a szervírozáshoz

Elkészítés:Töltsünk egy edénybe 2,5 dl vizet, adjuk hozzá a barna cukrot, a fahéjat, a gyömbért és a konzerv barack levét, ezután kis lángon forraljuk fel. A barackot turmixoljuk össze a kávé felével, majd adjuk a felforrt barack sziruphoz. Legvégül öntsük hozzá a kávé másik felét és keverjük össze.

Tejszínhabbal és reszelt narancshéjjal díszítjük.

 

 

Ír kávé

Hozzávalók:

  • 6 csésze erős meleg átszűrt török kávé,
  • 1 nagy pohár tejszín (240 gr)
  • 3 ek. cukor
  • 3/4 csésze Ír whisky

Elkészítés: Keverjük össze a tejszínt és a cukrot, majd adjuk hozzá a whisky-t és a kávét, ezután keverjük el alaposan.

Töltsük 6 csészébe és felvert tejszínnel díszítsük. Tetejére kevés reszelt csokoládét szórhatunk.

 

 

Jamaikai kávé

Hozzávalók:

  • 2-3 szelet narancs
  • 1 szelet citrom
  • 2 dl hosszú kávé (világos pörkölésű, tudják!)5 cl jamaicai rum
  • porcukor, ízlés szerint

Elkészítés:  A narancsot és a citromot tegyük egy edénybe. Öntsük fel a kávéval és melegítsük össze. Még mielőtt felforr, adjuk hozzá a cukrot és a rumot. Néhány perc után húzzuk félre a tűzről, és hagyjuk az ízeket összeérni. Még melegen szűrjük csészébe, vagy hőálló pohárba.

 

 

Karibi kávé

Hozzávalók:(2 pohárhoz)

  • 6 dl hideg hosszú kávé
  • 1 szelet ananász
  • fél narancs és citrom vékonyra szeletelve
  • 1 kk Angostura
  • cukor
  • jégkocka
  • narancshéjspirál a díszítéshez

Elkészítés:A vékonyra vágott gyümölcsöket tegyük egy mély tálba, majd öntsük rá a hideg kávét. Az így kapott mixet keverjük össze, majd egy órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérhessenek. Miután kivettük a hűtőből az italt a gyümölcsöket vegyük ki belőle és adjuk hozzá az ízlés szerinti cukrot illetve az Angosturat és ismét alaposan leverjük össze az italt. Az így kapott kávét long drinkes poharakba szűrjük  (a pohár aljára tegyünk pár szem jégkockát) és tetejét narancshéjspirállal díszítjük.

 

 

Mexikói kávé

Hozzávalók:(4 bögréhez)

  • 5 dl erős presszókávé
  • 3 cl csokoládészirup
  • 1,2 dl tejszín
  • 2 ek barna cukor
  • fahéj, szerecsendió az ízesítéshez
  • tejszínhab és fahéjdarabok a szervírozáshoz

Elkészítés:A kávé kivételével az összes alapanyagot keverjük össze, majd öntsük hozzá a forró kávét. A kész italt öntsük bögrékbe a tetejét díszítsük tejszínhabbal és fahéj darabokkal.

 

 

Folytatás
Hívj most a Skype-on
Hívj most a Skype-on
GYÁRTÓK